2012-04-24 15:05:06• hírek • Póti Orsolya

Van aki táncversennyel, van aki maratonnal ünnepel

Április 29-én ünneplik a Táncművészet Világnapját. Szatmárnémetiben egyes klubok tagjai táncmaratont szerveznek, míg mások nívós táncversenyeken vesznek részt.

A Tánc Világnapjának időpontját a Nemzetközi Színházi Intézet 1982-ben Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára, április 29-re tette. Az ünnepnapon rendezett események céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése, és hogy arra ösztönözzék az embereket, hogy a táncnak minél nagyobb teret szenteljenek az oktatásban.

Szatmárnémetiben egyre több iskola és klub foglalkozik táncoktatással. Van olyan szervezet, amely főként a gyerekek és fiatalok képzésére összpontosít, más helyen pedig nemtől, kortól függetlenül bárkit szívesen várnak.

A Táncművészet Világnapját természetesen a szatmárnémeti tánciskolák is megünneplik, persze más-más módon. Például a Club '92 tagjai április 28-án részt vesznek az Ungvári Nemzetközi Táncversenyen, a Royal Dance Club pedig a Kolozsvár Kupára nevezett be mintegy tizenöt párral.

A Loga Dance School ez alkalommal nem szervezett különlegesebb rendezvényt, de az iskola táncosai ezt a napot is gyakorlással töltik, készülve az Anyák Napi táncműsorra, melyre május 6-án kerül sor. A Crazy Dancers tagjai is versenyekre készülnek a világnap környékén, de szerveznek egy közös kirándulást is ez alkalomból.

A Tánc Világnapja alkalmából különleges és Szatmárnémetiben egyedülálló rendezvénnyel rukkol elő a Back Stage, ugyanis április 27-án táncmaratonra invitálja meg a táncosokat és azokat, akik érdeklődést mutatnak a táncművészet iránt.



A találkozóra 20 órától kerül sor az Insomnia Clubban, 22 órától pedig minden résztvevő előadhat egy-egy táncos produkciót - tudtuk meg Lucaci Erikától, a Back Stage Club vezetőjétől. A rendezvényre eddig Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, sőt magyarországi településekről is jelezték részvételi szándékukat különféle tánciskolák tagjai.

„Az első szatmári táncmaratonra minden érdeklődőt szeretettel várunk, attól függetlenül, hogy éppen milyen klubot, tánciskolát látogat. Bármilyen táncprodukciót szívesen fogadunk, a lényeg, hogy sok sok táncos együtt legyen és együtt ünnepeljük a Tánc Világnapját"- nyilatkozta Lucaci Erika a Szatmár.ro-nak.

A rendezvényre egy belépőjegy ára 10 lej. A jegyár magába foglalja a maraton keretében megrendezésre kerülő tombolán való részvételt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: